INFO TERKINI

07 September 2012

Tajuk     : Taklimat SKM/DKM Kejuruteraan
Tempat  :  Dewan Sekolah Menengah Kebangsaan Rahman Putra,Sabak Bernam Selangor
Tarikh   : 11 September 2012

Taklimat ini bertujuan memberi penerangan kepada pelajar - pelajar dan ibubapa yang hadir pada hari tersebut.
Pada hari tersebut, pihak Kolej kami akan memberikan penerangan tentang program - program yang kami anjurkan, kemudahan yang disediakan, kelebihan mengambil latihan kemahiran dan banyak lagi.

Dengan ini,pelajar-pelajar yang masih mencari peluang untuk menyambung pelajaran dalam bidang kemahiran, boleh datang ke Dewan SMK Rahman Putra pada tarikh seperti di atas.Untuk mengetahui lebih lanjut tentang program yang kami jalankan atau hubungi kami.

28 - 29 JANUARI 2012

Satu kursus Induksi  pertauliahan persijilan kemahiran Malaysia PP/PPD/PPB dijalankan di De Rhu Beach Resort Kuantan, Pahang.  Kursus ini dihadiri lebih kurang 30 peserta. Antara peserta yang terlibat kakitangan - kakitangan De Rhu Beach Resort Kuantan, SIRIM Kuantan, Yayasan Felda dan lain - lain lagi. Penceramah didatangkan khas dari JPK Putrajaya, Encik Kamal Azhar Bin Ibrahim

11 - 12 FEBRUARI  2012

 Kursus Induksi pertauliahan persijilan kemahiran Malaysia PP/PPD/PPB diadakan di De Palma Hotel Ampang, Selangor. Seramai 58 peserta terlibat dalam kursus tersebut. Antaranya kakitangan Felcra Training & Consultancy sdn bhd(FTC) Kuala Lumpur, Seberang Perak,Segamat, Extechpro (M) sdn bhd, Iyanis Green Beauty di Ipoh,Perak, Tech Terrain College, Subang Jaya, Edutrain Technologies (M) sdn bhd dan lain - lain lagi

 
27 - 28 FEBRUARI 2012

Selama dua (2) hari kelas VTO dijalankan Kolej Vokasional Sei Ryu Sha. Seramai 28 orang guru dari Sekolah Menengah Vokasional Klang, Selangor menghadiri kursus ini. Selama dua (2) hari, guru - guru didedahkan kepada pengenalan COS (Course of Study), Clustering,LG (Learning Guide) dan lain - lain lagi.